ISOTEX – sisustuslevyjä käytetään niin uusissa rakennuksissa kuin myös vanhojen rakennusten entisöintitöissä.

ISOTEX-levyt ovat lämmönkestäviä ja ääntä vaimentavia. Sen takaa niiden huokoinen, mutta samalla tiheä koostumus. Koostumusominaisuuksista johtuen levyt ovat tiheitä, parantavat oleellisesti tilan akustiikkaa, estäen melun pääsyn ulkoa sisälle ja vaimentaen tilassa syntyvää melua sekä kaikua. Levyillä on erittäin hyvä ääni- ja lämmöneristyskyky. Keskimääräinen meluneristys ISOTEX-levyillä on 22 dB.

Lämmönkestävyys

ISOTEX-levyt eristävät erinomaisesti lämpöä. Levyjen lämmönjohtoarvo on 0,045- 0,05W/mK.
Myös seinän pintalämpötila paranee oleellisesti. 12 mm ISOTEX-levyn lämmöneristys on sama, kuin:

12 mm vuorivillalla
44 mm puulla
210 mm punatiilellä
450 mm betonilla

Äänieristys

Puukuitulevyn huokoisen rakenteen ominaisuudet parantavat merkittävästi tilojen ääniympäristöä estäen ulkomelun sisäänpääsyn ja vaimentaen tilan omaa melua ja kaikumista. Keskimääräinen ääneneristys Rw ISOTEX-levyllä on 22 dB. Erityisen meluisilla alueilla voidaan äänieristyskyvyn parantamiseksi jättää ISOTEX-levyjen ja seinän väliin ilmarako.

Nopea ja helppo asennus

ISOTEX-levyt sopivat niin remontteihin kuin uudisrakennustenkin sisäverhoiluun. Levyt ovat kevyitä, joten ne sopivat myös yksin asennettaviksi. Asennuksessa ja työstämisessä ei tarvita erityistyökaluja eikä rakennusalan perustaitoja. Tarvitaan vain rakennus- tai mattoveitsi, kynä, mittanauha, suorakulma, suora lauta tai metalliviivain ja levyt kiinnitetään seinäpinnasta riippuen ammuttavilla kiinnikkeillä ja/tai asennusliimalla.

100% luonnollinen puukuitu

Puu on luonnollinen rakennusmateriaali, joka antaa positiivisen panoksensa ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille ja on uusiutuva luonnonvara. ISOTEX-levyt ovat biologisesti puhtaat ja tarjoavat ekologisesti turvallisen vaihtoehdon nykyään rakentamisessa laajasti käytettäville vaahtomuovi- ja lasikuitueristeille.

 


 

Lue lisää sertifikaateista


Ympäristöystävällisyys

ISOTEX-sisustulevyn tuottamisessa käytettävä teknologia on luontoa säästävä ja ympäristöystävällinen.
Raaka-aineena käytetään laadukkaita puulastuja. Puukuitulevyn valmistamiseen ei käytetä liimaa eikä muita kemikaaleja. Puulastuja jauhettaessa syntyvää kuitumassaa painettaessa ja kuivattaessa saadaan puukuitulevyjä, joiden sidosaineena ovat puun sisältämä luonnollinen lingniini. Levyn päällystämiseen käytetään vain vesipohjaisia liimoja. Levyssä säilyvät kaikki puulle tyypilliset ominaisuudet – vahvuus, sitkeys ja lämpö.


Asentaminen

ISOTEX- sisustuslevyjen asentaminen on helppoa. Levyt ovat kevyitä, jonka vuoksi asentamisen voi tehdä yksin. Asentamiseen ja työstämiseen ei tarvita erityistyökaluja – sitä varten tarvitsemme mattoveistä, kynää ja mittanauhaa, suoraa kulmaa, suoraa rimaa tai metalliviivainta, niittejä ja nitomapistoolia ja/tai asennusliimaa. Noudattakaa vastaavia katto- tai seinälevyjen asennusohjeita!

Valitessanne ISOTEX-sisustuslevyt saatte lämpimät ja hiljaiset tilat. Niin säästätte aikaa, rahaa ja luontoa.

Asennus aluslaudoitukseen:

Aluslaudoituksen tekemiseen tulisi käyttää 70-100 mm puurimoja. Asennusohjeet ovat kirjoitettu pakkaukselle. Levyt kiinnitetään niiteillä (niittien pituus 10-14 mm) aluslaudoitukseen seuraten, ettei niittien väli olisi 100 mm suurempaa. Äärimmäinen levy kiinnitetään ruodelautaan nauloilla, ruuveilla tai liimalla siten, että myöhemmin asennettava kattolista peittäisi ne. Levyt kiinnitetään aina pitkin ruodelautaa. Aseta pitkittäissaumat valon laskeutumisen suuntaan paremman tuloksen saavuttamiseksi.

 

Asennus liimalla:

Levitä liimaraita levyjen takasivuihin noin 30 mm etäisyyteen levyn reunasta ja liimatäplät levyn keskelle 200 mm välein. Paina levy kattoon vähän kauemmas ponttia sekä siirrä se kylkisuuntaan, jotta liiman pinta tasoittuisi ja levy kiinnittyisi kattoon ilman tukea. Paikoissa, jossa mahdollista, levyjen pysymisen voi vahvistaa niiteillä.

 

Asennus aluslaudoitukselle:

Levyjä aluslaudoitukselle asennettaessa täytyy ensin kiinnittää esim. 70-100 mm puurimat. Kiinnitä puurimat 290 mm välein riman keskeltä mitattuna. Levitä levyjen takapuolen keskelle liimatäplät noin 200 mm välein ja kiinnitä levyt niiteillä aluslaudoitukseen. Niittien väli täytyy olla vähintään 100 mm, niittien pituus 10-14 mm.

Asennus liimalla:

Levitä levyjen takapuolelle hammaslastalla noin 20 mm etäisyydelle levyjen reunasta liimaraidat ja levyjen keskelle 200 mm välein liimatäplät. Paina levy seinää vasten toisesta paneelista hieman kauemmas ja siirrä sitä sivusuunnassa niin, että liimaharja kaatuu ja paneeli kiinnittyy seinään ilman tukea. Huokoisessa alustassa voi levyjen pysymisen varmistaa niiteillä.